Arama

1 Şubat 2014 Cumartesi

El acmasi ispanakli borek



yufka açmayı çok seviyorum.Bu yüzden el açması börekler bana zor gelmiyor. Oğlum evdeki ıspanaklı böreklerden gül böreği yap deyince bende bu böreği yaptım. Harika ağızda dağla incecik yufkadan çıtır çıtır börek oldular. Eğer sizde yufka açmayı seviyorsanız yada denemek istiyorsanız hemen mutfağa gidip deneyin derim.
Malzemeler
1 su bardağı su
yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
tuz
yeteri kadar un

İç mazlzemesi
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır. İnce ince doğranır. Soğanlarda küp küp doğranıp ıspanaklara eklenir tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.İç  malzemesi hazırdır.


Bu malzemelerle sertçe bir hamur yoğuruyoruz. Ben 1-2 saat öncesinden yoğurmanızı tavsiye ederim.
Hamur dinlenince daha güzel açılıyor.
Bu hamurda 7-8 beze çıkıyor. bezlerimizi açabildiğimiz kadar açıp ince bir yufka elde ediyoruz.


hamurumuzu yumurta fırçası yardığımıyla her tarafını sıvı yağ ile yağlıyoruz. Ben bütün yufkayı sardım. Yufkalar çok ince olduğu için her tarafına iç malzemesini yayarsak yufka deliniyor.Bende tam ortasına iç malzemeyi koyup yufkayı ortadan katlayıp rulo sarıp gül böreği şekli verdim.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

linkwintin

Related Posts with Thumbnails